QUÈ FEM? QUÈ ÉS -ON FIRE!! - ?
Hola, som en Marcel Quiros i l' Ignasi Joseph,tots dos ens hem trobat per crear On fire! Un Fiat Panda 4x4 preparat per participar en aventures de motor solidaries. Treballant colze a colze amb Boxes Motor Sport un equip de competició automobilística de Tarragona que ens ajuda amb la part tècnica de la creació del nostre on fire!! Aquest any 2011 és el primer viatge d’aventura solidaria que fem junts. L’aventura solidaria es diu Panda Raid ,un raid des de Madrid fins Essaouira(Marroc), un raid de motor a nivell professional i a l’ hora d’aventura solidaria fent entrega de material escolar en el pas del raid per les poblacions del Marroc.
QUÈ SÓN ELS KMS.SOLIDARIS? DE QUÈ ES TRACTA?Tot aquell que hi participa col.labora amb tirar endavant el projecte solidari. Fent una aportació econòmica o de material escolar sereu patrocinadors de kms. del nostre panda on fire!!, perquè així pugui avançar uns Kms. en direcció al destí final o sigui, fer entrega de material solidari . La quantitat total de Kms de la panda Raid , 4000 kms. en territori del Marroc es dividiran pel número total d`etapes i patrocinadors que hagin col.laborat. El vostre patrocini es destinará EXCLUSIVAMENT a la solidaritat.
COM FER-HO? MOLT SENZILL !
1 euro son 5 Kms. solidaris . Reserveu els kms. que voleu recòrrer amb nosaltres en aquest número de compte : 2100-0408-72-0100967445 i especifiqueu nom, per així poder penjar-ho al blog i agrair on-line la vostra participació. Si la vostra aportacio es material , contacteu-nos per
e-mail.Agrairíem un mínim de 5 Kms solidaris o sigui 1 euro per col-laboració.
BLOG -ON FIRE!!-
El punt de trovada entre el món de la competició i la solidaritat !
JA HA ACABAT LA PANDA RAID 2011 - GRÀCIES A TOTS!!ES VAN ACONSEGUIR 1880 KMS.SOLIDARIS I MOLT MATERIAL SOLIDARI PER LA PANDA RAID 2011- Gràcies solidaries a tots!

dilluns, 4 d’abril del 2011

ETAPA 2 : JAABA (EL HABEB) –ZOUALA (VALL DEL ZIZ)

Hola a tots, ens mereixíem un descans i ja l´ havíem tingut. Aquet dia teniem per davant un total de 463 Kms d´ etapa, dels quals 89 km. d’especial i la resta d’ enllaç.

Ruta en Mapa de l´Etapa 2

Ens varem aixecar molt bé i d´ hora, feia fred, 6 graus, estàvem creuant l´ atlas Marroquí, la carretera travessava un parc natural, era un paisatge impressionant, estàvem a 1950 metres d´ altitud.


Una vegada passat el control de sortida, a les 7h del matí, ens dirigíem cap a l´ etapa especial amb ganes de “canya” ja que teníem volíem de desert y sorra. Tot i viatjar sorpresos amb el paisatge, la velocitat de creuer era normaleta, conduint tranquils de cop i volta el motor s´escalfava, el marcador de temperatura de l’ aigua pujava. Alarma, alarma!!! En Marcel es mecànic professional de seguida va detectar l´ averia, el termostat s´ havia quedat enganxat, tot i que era nou, de seguida ens va posar a reparar. Jo tenia ganes de veurel en acció!! La meva feina estava clara, facilitar-li la feina: treure eines, tenir accessible mono, guants i esperar ordres, m’oblidava d’una cosa molt important, encendre-li “pitis”. Hem de dir que la solidaritat començava a fer presencia en la Panda Raid, la majoria de participants paren sempre que veuen algú parat, s’ofereixen per ajudar. I per suposat amb nosaltres també ho van fer. Tot i així no va ser necessari cap ajut, el Marcel va controlar la reparació en poc temps, també varem aprofitar per menjar algo junt amb el David i en Javi!!

Reparació durant l´enllac del termostat.

Aquell dia vam patir el factor “benzina”, us ho explico: es tant senzill com, en el nostre cas, anar parant cada vegada que veiem algú aturat i el Marcel oferir-se per ajudar amb la mecànica. Fins el punt d’ anar a carregar benzina i trobar-nos avariat en la benzinera un Panda participant, varem ajudar –los, però oblidant-se de repostar amb les preses. Lògicament vam aprendre la lliçó, però haig de dir a favor nostre que va ser per ser solidaris. Des d'aleshores cada vegada que es donava un cas així, valoràvem si era imprescindible parar i l´estona que disponiem per fer-ho, consultant alhora el road-book per fer un estudi més precís tant de les distancies com la localització de les benzineres.


Sortida de l´especial
Bé, finalment varem arribar al punt d’inici de l’ etapa especial , havent passat el control de sortida, varem descobrir interminables pistes rapides i molta amplitud de terreny. Varem gaudir molt, tant per la velocitat com el paisatge salvatge durant l´ etapa, conduir lliurement i amb kms. per endavant es tota una experiència. Aquesta etapa la vam fer acompanyats d’ en Machacapandas, li va donar el seu granet d’ emoció, el ritme que portaven era molt alt, la pista i el “toul endoulee”, que es com conduir damunt d´ una uralita, era el terreny ideal per els cotxes de l´ equip BXS MotorSport, ja que portàvem una suspensió adaptada al desert, que era part de les modificacions que en Marcel havia fet als Pandas, i això ens permetia volar sobre la pista. També va quedar clar a la resta de participants que nosaltres formàvem part dels anomenats “carbonillas”, (expressió utilitzada per determinar dins la Panda Raid, d’aquells que tenen conducció rapida, je, je, je). La Panda Raid començava a ser tota una aventura de conducció!!! Al final de l´ especial ens quedava l’ enllaç cap a Zouala, a la vall del Ziz, on dormiríem a la Haima.

La veritat es que l’ enllaç era un pel més monòton de conducció però aquí es quan nosaltres parlàvem d’ altres coses, cantàvem,.... o fins i tot s’ aprofitava per sortir de pista. I així varem passar els Kms. fins arribar al mirador de la vall del Ziz, un immens oasis dins una vall molt llarga i profunda.




Un gran forat natural amagava dins d´ un desnivell d´ uns 70 metres, una vall completament verda, els palmerals, els arbres i la població s´ agrupaven damunt de les filtracions d´ aigua. Era un espai amb vida i color en mig del desert, impressionant!!! En aquella mateixa vall havia Zoula, la localitat on faríem nit. Una vegada varem arribar hi havia una esplanada molt gran plena de Pandes, era hora de revisió de cotxes.


En Marcel va repassar On fire!! i es va poder veure clarament que teníem un problema bastant serio amb el canvi de marxes, ja que arrossegàvem durant tot el día un soroll que anava “increixendo”. Més tard va fer petits treballs de manteniment al cotxe  d´ en Machacapandas.

Experimentant fora Road Book!!

Paissatge de l´enllaç etapa 2


Fent km´s solidaris!!
  Varem sopar, com casi cada nit, amb els companys i nous amics de la caravana de la Panda Raid, i molt be per cert, aquest era el moment del dia on cadascun compartía com li havia anat el dia i "batallitas varias",  més tard vam anar a descansar, aquesta vegada compartíem espai comú, dormíem al terra, aquesta nit estrenàvem els sacs de dormir! La temperatura continuaba sent baixa, Marcel, poc habitual, va patir molt fred durant la nit, jo, com sempre, vaig roncar molt!! Bona nit!!
 
 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada